KOPEN ZONDER KIJKEN Bekijk deze actie

NIEUWE VOUWWAGENS Klik hier

Onderhoud en garantie

Onderhoud vouwwagententen

Schoonmaken van de materialen doet U het beste door eerst met een handveger of borstel goed af te vegen en dan met schoon koud water, zonder toevoegingen, reinigen. Voor het onderhoud en/of waterdicht houden van de materialen gebruikt u het beste goede onderhouds en/of waterafstotende producten Bij veelvuldig gebruik is het verstandig om dit tussentijds te behandelen, u kunt hiervoor het beste een hoogwaardig product gebruiken wat u in speciaal zaken of campingwinkels kunt kopen. Voor de naden gebruikt u het beste een wax soort of gelijkwaardig product. Zo kunt u er weer jaren tegen. Voor de ritsen gebruik U, afhankelijk van het gebruik, siliconenspray om alles weer goed te laten lopen.  De tent kan zonder problemen nat worden ingepakt echter laat dit zo min mogelijk lang ingepakt zitten. Zorgt u wel dat daarna de tent (binnen 48uur) zo snel mogelijk weer wordt open gevouwen om de tent te laten drogen zodoende u deze weer helemaal droog op kunt bergen. Zo voorkomt U schimmel/rot als de tent nat wordt opgeborgen. Aanhanger en stalen materialen zijn onderhoudsgevoelig en dienen jaarlijks te worden gedaan. Stalen delen kunnen roesten en waar nodig kunt/dient U hiervoor te behandelen.

LET OP: bij het de eerste keer in gebruik nemen kan het voorkomen dat door de gestikte naden vocht doorheen komt. Dit is te voorkomen om de tent bij eerste gebruik een parkeer goed nat te maken waardoor de stof zich kan “zetten” In vaktermen wordt dit ook wel inwateren genoemd. Na het goed inwateren moeten de naden waterdicht zijn. Mocht u na verloop van jaren merken dat sommige naden toch wat vocht door laten dan is dit eenvoudig te verhelpen door dit met een waterafstotende spray te behandelen. Vraag hiernaar bij ons in de showroom of bestel telefonisch. Mocht het voorkomen dat een stiknaad toch nog wat vocht doorlaat gebruik dan hiervoor een nadendichter zoals Seam Grip FC is een snelhardende, op water gebaseerde naadafdichting voor tent. Universeel – Verzegelt nylon, polyester, vinyl, canvas en andere stoffen voor buitengebruik.

 

VOORKOM SCHIMMELVORMING!

CONTROLEER VOOR HET IN DE WINTERSTALLING GAAT!

Wanneer de afdekhoes erop wordt gerist en de riemen worden aangetrokken kan het zijn dat de hoes bij het rits-gedeelte omhoog gaat staan waardoor er een soort van gootje ontstaat. Door regen of zware condensvorming op de hoes kan er water in deze gevormde goot komen staan. Waar de rits aan de hoes is genaaid kan door de stikgaatjes  water/vocht komen welke dan in contact komt met de stof van de tent en er schimmel kan ontstaan!! Buite Lewe producten dienen droog en in een goed ventilerende en vorstvrij afgesloten ruimte te worden opgeslagen wanneer deze niet in gebruik zijn. Opslaan in een open ruimte  waardoor condensvorming kan ontstaan valt niet onder garantie

Overigens kun je schimmel in tenten uitstekend bestrijden en volledig verwijderen!

 

WAT BETREFT SCHIMMEL

Vaak wordt vergeten dat, als de tent goed droog wordt ingepakt het matras niet voldoende heeft kunnen luchten tot dat het goed droog is. Matras zeer goed luchten als je inpakt of dit goed te doen als je thuis komt. De tent nog even openvouwen en het matras goed laten luchten.Matras er even uithalen of, een tip van een gebruiker, zet onder het matras een aantal lege frisdrankflessen zodat het rondom goed kan drogen. Schimmelvorming valt niet onder garantievoorwaarden!

 

SCHIMMEL VERWIJDEREN

Deze is eenvoudig te verwijderen met een harde borstel. Zorg eerst dat de tent goed droog is en borstel dan stevig de schimmel weg. Hardnekkige schimmel kan ook volledig verwijderd worden met een schimmelverwijderaar. Indien wenselijk kun je deze nog nabehandelen met goed impregneermiddel. Deze is eenvoudig aan te brengen met b.v. plantenspuit of kleine verfroller. Zorg dat het te behandelen gedeeltes goed worden in gesprayt of gerold en dat het echt nat is. Daarna, zeer goed laten drogen voor het inpakken.

 

VERKLEURINGEN

Door weersinvloeden kunnen verkleuringen ontstaan, dit kan voorkomen mede door gebruik van verschillende stofsoorten. Met name de daken kunnen ernstig verkleuren. Verkleuren van het  tentdoekmateriaal valt niet onder de garantie.

 

Reparatiemateriaal vouwwagententen

Bij aflevering van onze vouwwagententen zit altijd een kit met daarin een stuk stof of pvc waarmee onze tenten zijn gemaakt. Hiermee kunnen kleine reparaties worden uitgevoerd. Grote reparatie kunt u het beste in overleg met expert hierin overleg houden waarna een reparatie vakkundig kan worden uitgevoerd. Wanneer U het laat repareren door een bedrijf wat hier vakkundig in is vraag dan altijd hoe lang u garantie krijgt op de reparatie. Ontstane naden na reparatie dienen altijd worden behandelt met daarvoor bestemde materialen en goed laten drogen voor u het weer opbergt. Indien nodig dit herhalen tot het niet meer lekt. Repareer tijdig om groter worden van het te repareren oppervlak te voorkomen. Kleine reparaties kunt u vaak zelf uitvoeren of met behulp van een vakman op dit gebied.  Vaak ontstaat er schade omdat er niet juist met de materialen wordt omgesprongen of er te ruw mee wordt omgegaan. Onze producten zijn zo ontworpen dat u deze makkelijk kunt opzetten. Voor advies hierin kunt U ons altijd raadplegen.

 

Onderhoud daktenten en luifels

Onze daktenten zijn eenvoudig in onderhoud en kunnen eenvoudig met schoon koud water, zonder enige toevoeging, worden gereinigd. Daktenten zijn gebruiksklaar en hoeven “zogenaamd” niet te worden ingewaterd. Bij zeer ernstige regenval kunnen er zich op de bovenste afdekkap aan de onderkant wel vochtplekken ontstaan. Deze verdwijnen gewoon weer als de tent weer helemaal is opgedroogd. Ritsen onderhoud U het beste met siliconenspray welke u regelmatig op de ritsen spuit.

De tent kan zonder problemen nat worden ingepakt echter laat dit zo min mogelijk lang ingepakt zitten. Zorgt u wel dat daarna de tent (liefst binnen 48uur) zo snel mogelijk weer wordt open gevouwen om de tent te laten drogen zodoende u deze weer helemaal droog op kunt bergen. Zo voorkomt U schimmel/rot als de tent nat wordt opgeborgen.  Voor eventuele reparaties kunt U hiervoor het beste een vakman op dit gebied raadplegen.

 

Garantie

Producten van BUITE LEWE welke bij ons nieuw zijn gekocht hebben een garantie van 18 maanden met uitzondering van de luifels welke een garantie kennen van 12 maanden. Garantie op onze producten dekken materialen en het produceren hiervan. Mocht het ondanks al onze materiaaleisen of fabricage hiervan, schade of gebreken  ontstaan, bij een normaal gebruik, zullen wij zorgdragen voor reparatie of, indien nodig, vervangen. Schade en/of defecten aangebracht door ondeskundig gebruik komen niet in aanmerking van garantie. Betreffende garantieclaims dient te allen tijde eerst overleg gepleegd te worden eventueel aangevuld met foto’s, Retour zenden kan alleen bij voorafgaand overleg en retourzending wordt goedgekeurd. Van terugbetaling is nimmer sprake en eventueel gemaakte kosten kan ook geen aanspraak worden gedaan. zelfs door leken kunnen worden opgelost behouden wij ons het recht voor om alleen de onderdelen beschikbaar te stellen. Retour zenden moet vooraf goedgekeurd worden. Ter beoordeling van de defecten kunnen wij verlangen dat de aanvrager foto’s van het defect mailt. Op vorderingen tot terugbetaling van gemaakte kosten kan door de aanvrager geen beroep worden gedaan. Retourzendingen worden betaald door de aanvrager of in onderling overleg en alleen via traceerbare koerier of post.

Voor defecten veroorzaakt door nalatigheid of ondeskundig gebruik / installatie aanvaarden wij geen aansprakelijkheid. Ook is er geen garantie voor cosmetische schade, verkleuring, abnormale slijtage schimmel of roestvorming. Buite Lewe producten dienen droog en in een goed en vorstvrij afgesloten ruimte te worden opgeslagen wanneer deze niet in gebruik zijn. Opslaan in een open ruimte  waardoor condensvorming kan ontstaan valt niet onder garantie. Persoonlijke en materiële schade of gevolgschade door gebreken aan het product zijn uitgesloten van aansprakelijkheid. Buite Lewe doet er alles aan dat de informatie verstrekking zo optimaal mogelijk te leveren per mail of drukwerk. Hierop is geen aanspraak te maken. Mochten zich onverhoopt iets voordoen neem dan gerust contact op met Buite Lewe. Iedere vraag wordt serieus genomen en gezocht naar een bevredigend antwoord. Al onze producten worden af onze vestiging geleverd maar levering is ook mogelijk met vooraf duidelijke afspraken over betreffende levering. Al onze leveringen zijn verzekerd tijdens het vervoer. Als uw bestelling beschadigd aankomt, accepteer die dan alsjeblieft niet. Verwittig de koerier ervan en neem onmiddellijk contact met ons op; de vervoersverzekering kan niet geclaimd worden voor geaccepteerde leveringen.

 

BUITE LEWE  Beek en Donk  01-01-2021

Contact

BUITE LEWE
Prins Hendrikstraat 8
5741 GR Beek en Donk
The Netherlands

0643435566
info@buitelewe.nl


Openingstijden

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Vanaf 13 april t/m 1 oktober
Woensdag t/m vrijdag  van 13.00 tot 17.00 uur


OF OP AFSPRAAK buiten de openingstijden.
(dan heeft u geen last van de drukte en hebben wat meer tijd voor u)

Heeft u vragen? bel 06 43 43 55 66

Gesloten van 4 t/m 11 april
Van 14 juli t/m 5 augustus alleen op afspraak